ICT en Techniek

Breng het linkbuilding naar het volgende niveau

Wednesday, 26-11-2014  

Als zelfstandig ondernemer met een eigen website weet je inmiddels vast wel dat linkbuilding inmiddels tot het noodzakelijke kwaad hoort. Het is iets waar veel ondernemers liever niet te veel, of eigenlijk helemaal geen, tijd aan kwijt willen zijn, maar ze weten dat het moeten doen om een enigszins succesvolle website te hebben. Wat je ook doet tegenwoordig, de meeste ondernemers onder ons hebben de nodige concurrenten en die wil je natuurlijk voor blijven. Hoe doe je dat nog tegenwoordig? Online, natuurlijk! Dat is waar veel mensen hun winst behalen. Offline spreek je natuurlijk wel mensen en probeer je zo veel mogelijk te netwerken, maar het is online waar je de deal kunt sluiten of in ieder geval een stap verder kunt brengen. Maar dan moeten je potentiële klanten natuurlijk wel je website kunnen vinden. En dat is nu bij veel ondernemers niet het geval. Ben jij zo’n ondernemer? Breng er dan vandaag nog verandering in! Verdiep je in het linkbuilding en zie wat het voor je kan doen. Ga bijvoorbeeld eens naar de website van het bedrijf Middle Road. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van websites en weten dus precies wat ze met linkbuilding aan moeten. Zo vind je daar ook een ruim overzicht van alle dingen die mogelijk zijn op het gebied van linkbuilding. Denk bijvoorbeeld aan:

  • het aanmelden van je website bij een voor die website trefwoordrelevante webgids
  • het uitwisselen van links, oftewel linkruil
  • het laten schrijven van artikelen door bloggers
  • het schrijven van artikelen op websites van anderen
  • het uploaden van promotiefilms op videowebsites

En dit zijn lang niet alle mogelijkheden. Je kunt uit zoveel dingen kiezen dat als je ze allemaal zou doen je er dagenlang mee zou kunnen vullen. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Als zelfstandig ondernemer ben je bezig met je core business. En je weet uiteraard hoe belangrijk het is om je marketing strategieën op orde te hebben, maar uiteindelijk betaalt dat de rekeningen niet. Daarom kiezen ook veel zelfstandige ondernemers er voor om het linkbuilding uit te besteden. Je bent er dan van verzekerd dat je een goede linkbuilding strategie en uitvoering daarvan hebt en dat je natuurlijk zelf er zo min mogelijk tijd aan kwijt bent. Daarom kiezen veel ondernemers voor deze optie. Je slaat tenslotte twee vliegen in een klap en dat is wel zo prettig.

Bereik meer met linkbuilding

Linkbuilding is voor veel mensen een eng woord. Dit komt voornamelijk doordat ze niet precies weten wat het nu inhoudt en wat ze er mee kunnen doen. Zoals je hierboven hebt gezien zijn er een heleboel opties die je door kunt nemen. Het is natuurlijk niet verstandig om voor al deze opties te gaan. Dit zou je veel te veel tijd kosten en daarnaast trapt Google daar ook niet in. Het doel van het linkbuilding is om hoger in Google terecht te komen en dan moet je dat natuurlijk wel goed aanpakken. Google kijkt bijvoorbeeld ook naar de kwaliteit van het linkbuilding. Je kunt het vergelijken met social media. Je kunt er voor gaan om oprechte likes en volgers te verzamelen of je kunt een heleboel volgers kopen. Dit laatste gaat je natuurlijk nooit brengen wat je wilt. Namelijk een fijne groep volgers die graag klant bij je zijn of willen worden. Met linkbuilding werkt het ongeveer hetzelfde. Er zijn inderdaad opties om de links naar je website te kopen. Deze links zijn echter vaak van dusdanige slechte kwaliteit dat je er eigenlijk niets aan hebt. Je kunt maar beter veel moeite stoppen in een goede link dan een heleboel slechte hebben. Dat eerste zal je uiteindelijk heel veel meer opleveren. Pak het linkbuilding dus goed aan en laat je hier goed over informeren door een professional. Veel zelfstandige ondernemers vinden het prettig om altijd een vinger aan de pols te hebben en die vinden het dus fijn om alles zelf te doen. Met veel dingen kan dat vaak ook, maar soms moet je er voor kiezen om dingen uit te besteden. Linkbuilding is een van die dingen. Het moet goed gebeuren, anders kun je het net zo goed niet doen.

Zorg voor linkbuilding van goede kwaliteit

Middle Road is een bedrijf dat is gespecialiseerd in websites. Zij weten dus precies wat je en niet moet doen op het gebied van linkbuilding. Ze zullen je dan ook meteen vertellen dat het opzetten van een linkbuilding strategie heel erg verschilt per bedrijf en hoeveel tijd en moeite je er in wilt laten steken. Met linkbuilding zijn er een heleboel dingen mogelijk en dus hoef je er niet bang voor te zijn dat je er altijd heel veel geld en tijd in moet steken. Je kunt er ook voor kiezen om het makkelijk te houden en er dus niet zoveel tijd in te steken. Dit is helemaal geen probleem. Je zult natuurlijk wel een verschil merken als je er meer voor doet. Je krijgt dan betere bezoekers op je website, of eigenlijk gerichtere bezoekers. Mensen die ook echt op jouw website willen komen en daar niet per ongeluk terecht komen. Dit is af en toe natuurlijk best leuk, maar je wilt het liefst natuurlijk bezoekers op je website hebben die ook echt geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst. Zorg hier dan ook voor met een goede linkbuilding strategie en laat deze voor je opzetten door professionals die daar verstand van hebben.


Comments are closed.