Nieuws

De voordelen van zakelijk glasvezel

Monday, 19-10-2015  

De voordelen van zakelijk glasvezel zijn groot: het stelt bedrijven en organisaties in staat om gebruik te maken van snel en betrouwbaar internet. Bereikbaarheid is geld, en gegeven de onmisbaarheid van internet bij werkzaamheden is zakelijk glasvezel een groot voordeel. Tijd die medewerkers moeten besteden wanneer ze geen internet hebben is doorgaans verloren tijd, en het komt de productiviteit én motivatie van werknemers ten goede om gebruik te kunnen maken van snel internet. Productiviteit, omdat veel diensten tegenwoordig via email verlopen. Maar niet alleen email. De voordelen van zakelijk glasvezel blijken ook duidelijk wanneer we kijken naar de andere zaken die worden geregeld via internet. Denk aan het uitwisselen van documenten en (grote) bestanden via de Cloud. Om gebruik te kunnen maken van die Cloud is het belangrijk om altijd snel en betrouwbaar internet tot je beschikking te hebben. Tenslotte zullen medewerkers blij zijn met zakelijk glasvezel, omdat niets zo irritant frustrerend is als langzaam internet –dat gevoel kennen we allemaal wel. De snelheden van zakelijk glasvezel kunnen oplopen tot wel 1000 mb per seconde. Dit stelt u in staat om voor veel verschillende zaken internet te gebruiken, zonder daar allerlei verschillende internetdiensten voor in te zetten. Ook kunt u het uploaden gelijk aan het downloaden houden, wat natuurlijk ook belangrijk is indien u gebruik maakt van internetdiensten die met de cloud werken. Veel bestanden moeten tenslotte in de cloud komen, wat zorgt dat er ook veel geüpload moet worden, en niet alleen gedownload. En die diensten, die zijn onmisbaar geworden. Laten we wel wezen, daar maken we tegenwoordig toch allemaal gebruik van? Zo houdt u internetgebruik eenvoudig, snel en overzichtelijk. Daarnaast is het mogelijk een verbinding te delen met uw buren. U krijgt daarbij wel uw eigen aansluiting. De voordelen van zakelijk glasvezel zijn kortom, om ze nog even op een rijtje te zetten, als volgt:

  • snel
  • betrouwbaar
  • eenvoudig
  • zowel uploaden als downloaden
  • snelheden tot wel 1000 mb per seconde
  • verbindingen delen met buren
  • weinig downtime

Waar kun je zakelijk glasvezel afnemen?

In principe kunt u overal in Nederland glasvezel afnemen. Het kan echter wel per regio verschillen of dit hoge kosten met zich meebrengt: wanneer uw locatie ver is verwijderd van de bestaande infrastructuur, kunnen de aanlegkosten hoog oplopen. Om deze reden zijn er op verschillende industrieterreinen knooppunten aangelegd, wat het voordelig maakt om glasvezel af te nemen: de aansluitkosten zijn daarbij laag. Doordat veel bedrijven relatief dicht bij elkaar zitten, wil dit zeggen dat het voordelig is om zo’n knooppunt aan te leggen, waardoor uw aansluitkosten weer lager uitvallen. Wilt u weten waar dit zoal wel en niet kan? Dan zijn er verschillende websites waar u kunt checken of uw locatie ook in aanmerking komt voor zakelijk glasvezel. Zo kunt u bijvoorbeeld de postcodecheck uitvoeren om te achterhalen of uw locatie van uw organisatie of bedrijf in aanmerking komt voor zakelijk glasvezel. Ook geldt dat voor sommige locaties de kosten hoger kunnen uitvallen. Er zijn aansluitingskosten, die uiteraard per locatie kunnen verschillen. Immers zijn er op verschillende plekken verschillende infrastructuren aanwezig, en daarmee verschillen in wat nodig is om zakelijk glasvezel aan te leggen. Hoe meer werk er nodig is, hoe meer kosten dit met zich meebrengt. Daarom kan het aantrekkelijk zijn een partnerschap met buren aan te gaan, omdat dit gereduceerde kosten met zich meebrengt. Daarnaast zijn er verschillen in de abonnementskosten. Ook dit heeft met de aanwezige infrastructuur te maken. Voor sommige plekken geldt dat er al veel infrastructuur in de buurt is. In dat geval zijn de aansluitkosten voor zakelijk glasvezel uiteraard een stuk lager.

Wat als ik mijn eigen router gebruik, en andere vragen.

Het is mogelijk om voor een router loze oplevering te kiezen. In dat geval moet u zelf zorgen voor een router. Deze router moet voor zakelijk glasvezel worden aangesloten. Let u echter wel op, want er worden bepaalde eisen gesteld aan het type routers wat kan worden aangesloten. Zoekt u dit dus van tevoren goed uit. Ook is het mogelijk in te stellen dat data tijdelijk wordt opgeslagen. Mocht het zo zijn, bijvoorbeeld tijdens pieken, dat uw eigen bandbreedte niet genoeg is, dan zorgt dit ervoor dat de data niet verloren gaat. En dat is wel zo handig! Wanneer u kiest voor deze vorm, de router loze levering, dan bent u verantwoordelijk voor het eigen onderhoud. Uiteraard zal bij de aansluiting van zakelijk glasvezel wel worden getest of alles naar behoren werkt. Eventueel kunnen wij u ook ondersteunen in het aansluiten, en het instellen van de juiste gegevens en instellingen. Het is maar net wat u wilt en waar u behoefte aan heeft. Daarnaast is een punt van aandacht het begrip ‘overboeking.’ Ook met zakelijk glasvezel kunt u hier mee te maken krijgen, afhankelijk van het afgesloten pakket. Het betekent dat de capaciteit van een internetverbinding wordt gedeeld met meerdere gebruikers. Dit zorgt ervoor dat de maximale capaciteit van de betreffende verbinding niet gegarandeerd kan worden. Dit heeft overigens niets te maken met uw buren: pas in het netwerk van de provider wordt de overboeking toegepast. Om een indicatie te geven van de mate waarin overboeking plaats kan vinden wordt gebruik gemaakt van de overboekingsfactor. Verschillende abonnementen hebben verschillende factoren. Doorgaans is het zo dat bij een premium verbinding de minimale capaciteit gelijk is aan de maximale capaciteit. In dat geval heeft u altijd snel en betrouwbaar internet, zonder pieken of dalen in de snelheid.


Comments are closed.