ICT en Techniek

Het nieuwe werken maakt combinatie werk en zorg mogelijk

Friday, 6-3-2015  

Veel volwassenen vervullen in hun leven verschillende rollen. Ze zijn werknemer bij een bedrijf, ze zijn ouders van hun kinderen, ze zijn mantelzorgers van hun ouders en daarnaast hebben ze vaak ook nog een sociaal leven. Het combineren van al deze verschillende taken kan erg lastig zijn, maar wordt een stuk gemakkelijker als zij de mogelijkheid hebben tot het nieuwe werken. Wat is dat nu precies, het nieuwe werken? Dit begrip houdt in dat er niet meer strikt vastgehouden wordt aan het werken op een vaste werkplek, aan het werken op kantoor. Nee, bij deze manier van werken wordt er de ruimte geboden om ook vanaf andere plekken de werkzaamheden te verrichten en bovendien om op die tijden te werken die u het beste uitkomen. Hierdoor wordt het combineren van zorg en werk een stuk eenvoudiger voor de meeste mensen. Zij kunnen er met het nieuwe werken voor kiezen om regelmatig vanuit huis hun werktaken uit te voeren, waardoor zij minder reistijd kwijt zijn en dus meer tijd overhouden voor andere zaken. Bovendien maakt dit het mogelijk om meer tijd met de kinderen door te brengen. Door de flexibele werktijden, kan er bijvoorbeeld voor gekozen worden om te werken op het moment dat de kinderen op school zijn en vervolgens er voor hen te zijn op het moment dat zij thuis komen. Natuurlijk mist u dan wat werkuurtjes, maar deze kunt u bijvoorbeeld ‘s avonds weer inhalen. Ook kunt u door de flexibiliteit die het nieuwe werken biedt gemakkelijker met uw ouders mee voor bezoekjes aan huisarts of ziekenhuis, u doet uw werktaken dan gewoon op een ander moment van de dag. Het nieuwe werken is natuurlijk ook heel erg prettig op het moment dat een van uw kinderen ziek is. U kunt dan immers gewoon bij uw zoon of dochter thuisblijven en hem of haar lekker vertroetelen. Zodra de zieke slaapt, gaat u aan het werk en zo kunt u toch zowel uw rol van ouder als uw rol van werknemer zo goed mogelijk vervullen.

Het nieuwe werken biedt voordelen

Het klinkt nu misschien alsof het nieuwe werken vooral ideaal is voor werknemers, maar ook voor werkgevers heeft het veel te bieden. Als iedereen iedere dag op kantoor is, dan betekent dit dat u een grote bedrijfsvloer nodig hebt en veel werkplekken aan moet bieden. Als werknemers meer vanuit huis werken, hebt u minder bedrijfsruimte en minder werkplekken nodig. Op die manier kan een overstap naar het nieuwe werken u dus veel kosten besparen. Een ander groot voordeel is dat uw personeel veel minder vaak ziek zal zijn. Doordat zij al hun taken in het leven op deze manier veel beter kunnen verdelen, kunnen zij een beter evenwicht vinden en dit zal er zeker toe leiden dat zij beter in hun vel zitten en dat zij minder vaak ziek zullen worden. Iedere werkgever weet dat ziekteverzuim een enorme kostenpost is en het reduceren hiervan is dus altijd zeer aantrekkelijk. Het nieuwe werken is daardoor zowel voor werknemers als voor werkgevers zeer interessant. Het levert immers de volgende voordelen op:

  • door het nieuwe werken hoeft er niet iedere dag naar kantoor gereisd te worden, dit scheelt veel reistijd
  • personeel kan hun tijd beter indelen, kan zorg en werk beter met elkaar combineren
  • een betere balans in het leven zorgt voor een gezonder lichaam en minder ziekte
  • minder ziekteverzuim is financieel interessant voor werkgevers
  • doordat niet iedereen iedere dag naar kantoor komt, zijn er minder werkplekken nodig en ook dit levert een flinke besparing op

Er zijn dus genoeg redenen om te overwegen of het nieuwe werken ook bij u ingevoerd kan worden. Zowel voor werkgevers als voor werknemers levert het immers interessante voordelen op.

ICT Spirits

Een voorwaarde om efficiënt aan de slag te gaan met het nieuwe werken, is dat u over goede ICT oplossing hiervoor beschikt. Uw personeel moet immers de mogelijkheid hebben om vanaf iedere willekeurige plek toegang te krijgen tot de documenten, contacten, e-mails en agenda’s die zij nodig hebben. ICT Spirits kan u hiervoor de juiste oplossingen bieden, zij kunnen ervoor zorgen dat de invoering van het nieuwe werken in uw bedrijf vlekkeloos verloopt. Zij bieden u namelijk de mogelijkheid om op een voordelige en eenvoudige manier online werkplekken te creëren. Dit is voor het nieuwe werken echt noodzakelijk. Zij zorgen voor een zeer veilige externe opslag van al uw bedrijfsgegevens in hun datacenter, waardoor werknemers met de juiste inloggegevens en een internetverbinding altijd toegang hebben tot de gegevens die zij nodig hebben om hun werktaken uit te voeren. Doordat ICT Spirits alles goed beveiligd heeft, kunt u er zeker van zijn dat uw bedrijfsgegevens niet zomaar op straat komen te liggen. Bovendien zorgen zij voor een zeer regelmatige back-up, waardoor nooit gegevens verloren gaan. Met hun hulp wordt het realiseren van het nieuwe werken binnen uw bedrijf dus echt een stuk eenvoudiger. Zo kunt u uw personeel dus echt de mogelijkheid bieden tot meer flexibiliteit in werkuren en werkomgeving en tot betere mogelijkheden om zorg en werk goed met elkaar te combineren. Zou u ook graag het nieuwe werken in willen voeren en bent u benieuwd naar wat ICT Spirits u op dit gebied kan bieden? Neem dan vooral eens contact met hen op voor de mogelijkheden. U zult ontdekken dat het ook voor uw bedrijf zeer interessant is om deze overstap te maken.

Meer van Ictspirit.nl

Deel dit bericht op socialmedia


Comments are closed.