ICT en Techniek

Kies voor een social hotspot

Friday, 20-2-2015  

Wilt u als ondernemer uw klanten graag wat extra’s bieden? Dan is het absoluut de moeite waard om te overwegen een social hotspot op uw locatie te laten installeren. Mensen zijn tegenwoordig immers heel veel bezig met internet en zij willen hier graag altijd gebruik van maken. Natuurlijk kunnen zij surfen op hun smartphone vanuit de bundel die zij bij hun provider hebben afgesloten. Maar iedere gebruiker weet dat dit vaak veel dataverbruik oplevert en dus ook hoge kosten. Als u een social hotspot hebt, dan kunt u uw klanten gratis gebruik laten maken van uw Wi-Fi en dat is voor hen natuurlijk zeer aantrekkelijk. Sterker nog, biedt uw onderneming geen mogelijkheid tot gratis internetten, dan zullen velen dit als een enorme teleurstelling ervaren. Het kan u zelfs klanten kosten. Dat is natuurlijk vooral het geval als u bijvoorbeeld een hotel of een hostel hebt. Mensen verblijven hier voor langere tijd en dan willen zij geen bakken geld kwijt zijn aan het lezen van hun mail, het gebruik van sociale media en het surfen op internet. Voordat zij boeken, zullen zij zeker opzoeken of u bijvoorbeeld een social hotspot of een andere vorm van Wi-Fi te bieden hebt. Dit is tegenwoordig echt een belangrijk punt geworden, vooral bij zakenmensen, bij jongeren en gezinnen met kinderen in de puberleeftijd. Met een social hotspot kunt u er dus voor zorgen dat u meer klanten binnenhaalt en dat is voor uw bedrijf natuurlijk alleen maar goed. Natuurlijk kost het wel geld om een social hotspot te hebben en om deze diensten gratis aan te bieden, maar door de extra klanten die u hiermee binnenhaalt en de goede reputatie die u hiermee opbouwt, betaalt zich dat echt vanzelf wel weer terug. Reden genoeg dus om u hier eens in te verdiepen en de verschillende mogelijkheden door te nemen.

Verschil social hotspot en gratis Wi-Fi

Wat is nu precies het verschil tussen uw klanten gratis Wi-Fi aanbieden of ze een social hotspot bieden? Hiermee biedt u hen immers ook gratis internet aan? Het grote verschil zit in het feit dat u bij een social hotspot een tegenprestatie van de gebruiker vraagt. U levert hen immers gratis internet, het is niet vreemd om daar iets voor terug te vragen. Natuurlijk vraagt u dan geen financiële bijdrage, maar wat wel? De meest gebruikte opties zijn:

  • verzoek tot het leuk vinden van de Facebook pagina van het bedrijf
  • verzoek tot het twitteren over uw zaak
  • verzoek tot het volgen van uw zaak op Twitter

Deze zaken kost de klant natuurlijk helemaal niets, het kost hen zelfs nauwelijks moeite. Het enige wat zij hoeven te doen is akkoord gaan met het verzoek en vervolgens wordt alles automatisch geregeld. Voor u heeft dit als grote voordeel dat de social hotspot u meer exposure oplevert. Hoezo levert het u nu meer exposure op? Doordat iemand uw Facebook pagina leuk vindt, u volgt op Twitter of over u twittert, zien al hun volgers en vrienden dat. Op die manier krijgt uw zaak meer naamsbekendheid en dit is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Bovendien kunnen anderen zo zien dat u een social hotspot hebt en dus gratis internet aanbiedt. Dit maakt uw onderneming een stuk aantrekkelijker voor anderen om naar toe te gaan. Het mes snijdt dus echt aan twee kanten met een social hotspot: u wordt aantrekkelijker voor klanten om naar toe te gaan, u bouwt krediet bij hen op, creëert als het ware ambassadeurs voor uw onderneming en tegelijkertijd breidt u uw naamsbekendheid uit, krijgt u meer likers of volgers op Twitter. Al met al levert het dus aan alle kanten heel veel voordelen op.

Datamirage kan alles voor u verzorgen

Wilt u graag de mogelijkheden voor uw klanten uitbreiden en hen gratis internet aanbieden door middel van een social hotspot? Dan is het natuurlijk nog de vraag hoe u dit het beste kunt regelen. Het is absoluut aan te raden om alles te laten installeren door professionals op dit gebied. Dan weet u niet alleen zeker dat u de juiste apparatuur hiervoor in huis haalt, maar u weet ook dat alles goed geïnstalleerd zal worden. Datamirage is een uitstekende keus op dit gebied. Zij hebben veel ervaring hiermee en hebben al verscheidene bedrijven van een social hotspot voorzien. Doordat zij door heel Nederland werken, kunt u altijd bij hen terecht, wat uw bedrijfslocatie ook is. Een groot pluspunt van Datamirage is bovendien dat zij niet alleen de social hotspot voor u kunnen installeren, maar dat zij ook het onderhoud kunnen verzorgen. Zo hoeft u daarvoor dus niet op zoek te gaan naar een andere ICT-specialist. Een andere belangrijke reden om voor dit bedrijf te kiezen, is dat zij zeven dagen per week voor u klaarstaan en ook maar liefst vierentwintig uur per dag. Zo kunt u altijd snel geholpen worden als zich onverhoopt een storing voordoet en hoeft u uw klanten dus nooit teleur te stellen met een social hotspot die niet naar behoren werkt. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die zij u kunnen bieden? Neem dan eens een kijkje op hun website of maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden die zij voor u zien. Zij houden hierbij altijd sterk rekening met uw budget, voor iedereen kunnen zij eigenlijk wel passende mogelijkheden vinden. Als u ook graag een social hotspot zou willen laten installeren, dan bent u bij Datamirage aan het juiste adres.


Comments are closed.