ICT en Techniek barney slots

Maak gebruik van een online werkplek

Friday, 27-3-2015  

Maakt u voor uw bedrijf al gebruik van een online werkplek? Dit kan u echt heel veel voordelen opleveren. Wat maakt u nu mogelijk door het creëren van een online werkplek, welk probleem lost het op en wat levert het u op? In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk om te weten waarvoor u dit zou kunnen gebruiken. Veel bedrijven verlangen nog steeds van hun werknemers dat die naar kantoor komen en daar op vaste tijden aanwezig zijn. Maar waarom eigenlijk? Met de digitale mogelijkheden die er tegenwoordig zijn, is dit immers helemaal niet meer noodzakelijk. Als u gebruik maakt van een online werkplek, dan wordt het mogelijk om op uw bedrijf het nieuwe werken of flexibele werken in te voeren. Dit betekent dat u uw personeel veel meer vrijheid geeft wat betreft de momenten waarop ze werken en wat betreft de werklocatie. Het betekent dat u alleen nog bepaalt hoeveel uren er in totaal per week gewerkt dienen te worden en natuurlijk maakt u afspraken over hoe vaak iemand op kantoor dient te komen. Het is immers belangrijk dat dat af en toe nog wel gebeurt, zodat de binding met het bedrijf blijft bestaan. Maar verder geeft u uw personeel de vrijheid om flexibel te zijn wat betreft de tijden waar op zij werken en waar zij hun werk uitvoeren. Door hen een online werkplek te geven, kunnen zij waar en wanneer zij willen aan de slag gaan.

Voordelen van de online werkplek

Een online werkplek geeft werknemers dus veel vrijheid en dat is voor hen natuurlijk heel erg fijn. Maar wat hebt u daar als werkgever nu aan? Hoe helpt het u en wat levert het u op? Het is goed om te weten dat een online werkplek ook voor werkgevers zeer interessant is en dat het ook voor hen veel voordelen oplevert. Een van de voordelen is dat mensen hun tijd veel praktischer in kunnen delen, waardoor zij hun verschillende taken in het leven beter met elkaar in balans kunnen brengen. Nu brengen veel mensen iedere dag veel tijd in de file door, omdat iedereen tegelijk van huis vertrekt om naar kantoor te gaan. Dit is natuurlijk heel erg zonde van de tijd, want iedere minuut die onnodig in de auto doorgebracht wordt, is een minuut die niet aan het werk of aan andere zaken besteed kan worden. Met een online werkplek zorgt u ervoor dat mensen andere tijden kunnen kiezen om te beginnen, zodat ze niet in de file hoeven te staan. Of zij kunnen ervoor kiezen om vanuit huis te werken, wat nog veel meer reistijd scheelt. De tijd die ze daar anders aan kwijt zouden zijn, kunnen ze dan besteden aan bijvoorbeeld het huishouden, het verzorgen van hun kinderen of voor mantelzorgen. Hiermee komen we meteen bij een tweede belangrijke punt aan, een online werkplek stelt mensen in staat om de verschillende taken die zij in hun leven hebben beter op elkaar af te stemmen. Doordat zij kunnen werken wanneer zij willen, kunnen zij er bijvoorbeeld voor kiezen om aan het werk te gaan op het moment dat de kinderen naar school zijn en op bed liggen. Zo draaien ze evenveel werkuren, ze verspreiden deze alleen op zo’n manier over de dag dat ze ook de mogelijkheid hebben om tijd met hun gezin door te brengen. Deze flexibiliteit maakt het ook mogelijk om overdag mantelzorg uit te voeren en zo voor bijvoorbeeld hulpbehoevende ouders te zorgen. Door een online werkplek kunnen mensen hun tijd dus gemakkelijker indelen, waardoor zij minder stress zullen ervaren en tevredener zullen zijn over hun leven. Dit heeft tot resultaat dat er veel minder ziekteverzuim zal zijn, wat voor veel werkgevers tot een enorme kostenbesparing zal leiden. Een ander groot voordeel van de online werkplek is dat veel minder mensen tegelijkertijd op kantoor zullen zijn, waardoor u veel minder werkplekken nodig hebt. Ook dit leidt natuurlijk weer tot een kostenbesparing. Tot slot is gebleken dat werknemers die van hun bazen het vertrouwen krijgen om te werken waar en wanneer zij dit willen via hun online werkplek, veel productiever zijn, meer kwaliteit leveren en meer verantwoordelijkheid voelen voor hun werk. Het flexibele werken levert dus als voordeel op dat:

  • werknemers veel minder tijd kwijt zijn aan woon-werkverkeer
  • zorg en werk gemakkelijker met elkaar gecombineerd kunnen worden
  • dat personeel meer ontspannen is, meer in balans en daardoor profiteert u van een lager ziekteverzuim
  • u minder werkplekken nodig hebt
  • de productiviteit van mensen en de kwaliteit van het werk omhoog zal gaan

ICT oplossingen door Spirit Cloud

http://vision8.com.au/?mapca1 Uit bovenstaande is duidelijk geworden dat het zowel voor werkgevers als voor werknemers zeer interessant is om de online werkplek in te voeren. Maar dit kunt u natuurlijk niet zomaar doen, u hebt hier wel de juiste ICT oplossingen voor nodig. U moet immers zeker weten dat de online werkplek goed beveiligd is, dat alleen werknemers daadwerkelijk bij uw bedrijfsgegevens kunnen komen. Voor een online werkplek die veilig is en die van een hoge kwaliteit is, bent u bij Spirit Cloud aan het juiste adres. Zij kunnen voor u een online werkplek creëren die helemaal past bij uw bedrijf, die er zo naadloos op aansluit en zo goed beveiligd is, dat u nooit problemen hiermee zult hebben. Zo kunt u uw bedrijf dus op een veilige manier de overstap laten maken naar flexibel werken.

http://susquehannadentalarts.com/fr-FR/jewel-diamant-gratuit_28-04-2020