Nieuws

Magento

Friday, 26-12-2014  

Als u een webwinkel gaat beginnen, dan bent u in het begin natuurlijk vooral bezig met zaken als financiering en het soort producten dat u gaat verkopen. Wat veel startende ondernemers echter vergeten, is wat een van de belangrijkste zaken voor het slagen van een webshop is. Dat is namelijk een website die goed in elkaar zit en die goed werkt. Een van de beste systemen die u hiervoor kunt kiezen, is dat van magento. De software van magento is ontwikkeld vanuit open source, wat inhoudt dat programmeurs van over de hele wereld er hun steentje aan bij hebben gedragen. Doordat zoveel mensen betrokken zijn geweest bij de opbouw van magento en nu nog steeds betrokken zijn bij het verzinnen en maken van verbeteringen, kunt u er van op aan dat er echt aan alles gedacht is. Het is gebleken dat open source zeer effectief is voor het maken van dergelijke software. Hoe meer mensen er naar kijken, hoe meer er over zaken nagedacht wordt en hoe zekerder u er van kunt zijn dat het over alle functies beschikt die u zou wensen. Er is altijd immers wel een programmeur die net hetzelfde bedenkt als wat u ook handig zou vinden. Het grote voordeel van het gebruik van magento is dus dat het geschikt is voor alle soorten webwinkels die u maar zou wensen en dat het dus heel veel verschillende nuttige functies heeft. Dit betekent echter niet dat het ingewikkeld in elkaar zit. In tegendeel, magento is juist een systeem dat zeer eenvoudig is. De hele software is modulair opgebouwd, wat betekent dat het eigenlijk gewoon een soort bouwpakket is. U kiest zelf de modules die u wilt gebruiken en laat achterwege wat u niet wilt gebruiken. Op die manier kunnen de verschillende extensions zeer eenvoudig gekoppeld worden aan uw webwinkel.

Werken met magento

De eenvoudige opzet van magento zorgt er voor dat echt iedereen er mee uit de voeten kan. Dat is natuurlijk wel zo fijn als u net begint met het opzetten van een webwinkel. U hebt dan vaak al kosten genoeg en hebt over het algemeen geen geld over om iemand in te huren die regelmatig de website bij kan werken, die nieuwe producten kan toevoegen en dergelijke. Doordat magento zo eenvoudig in gebruik is, kunt u dit heel gemakkelijk zelf doen. Zo kunt u uw zaken zoveel mogelijk in eigen handen houden, bespaart u geld en kunt u wanneer u wilt uw webshop voorzien van nieuwe artikelen of oude artikelen verwijderen. Ook is het met magento heel gemakkelijk om zelf nieuwe informatie op uw website toe te voegen voor uw klanten. Door de eenvoud hoeft u dus niet afhankelijk te zijn van een programmeur voor dit soort zaken. De verschillende voordelen van magento zijn:

  • het is een eenvoudig programma, gemakkelijk in gebruik en zelfs door leken op dit gebied heel goed te gebruiken
  • u hebt geen programmeurs nodig voor het wijzigen van artikelen in uw webwinkel, wat u heel wat kosten kan besparen
  • de modulaire opbouw zorgt ervoor dat de webshop helemaal zo opgezet kan worden als u graag wilt, u gebruikt enkel die modules die u van pas komen en laat de rest achterwege
  • het is zeer eenvoudig om andere extensions aan de software te koppelen

Het gebruik van magento is dus een zeer goede keus als u een webwinkel wilt gaan beginnen. Het is zeer betrouwbaar en overzichtelijk, waardoor klanten op een prettige manier bij u kunnen winkelen. Een prettige winkelervaring is voor het slagen van uw onderneming van groot belang.

DPX

Hoe gemakkelijk het gebruik van magento ook is, voor veel startende ondernemers gaat het toch echt te ver om de hele site hiermee zelf op te bouwen. Het is dan ook zeer verstandig om dit gedeelte van uw webshop wel uit handen te geven. U kunt beter de site door een specialist in elkaar laten zetten, dan dat het uiteindelijk een slechte website wordt. Bij DPX hebben ze zeer veel ervaring met het gebruik van magento en zij kunnen dan ook zeker een goede webwinkel voor u opbouwen met behulp van deze software. Hierbij houden zij uiteraard zeer sterk rekening met uw wensen, zowel wat betreft het uiterlijk van de site als wat betreft de verschillende modules die u wilt gebruiken. Bestaat er binnen magento iets nog niet wat u wel graag zou willen hebben, dan kunnen zij deze modules of extensions voor u ontwikkelen. Op die manier weet u zeker dat uw webshop uiteindelijk helemaal aan uw wensen zal voldoen. Om zeker te weten dat alles naar uw wens gemaakt wordt, zullen de specialisten van dit bedrijf natuurlijk eerst een gesprek met u voeren om zo te achterhalen wat uw wensen zijn en met u te overleggen wat mogelijk is. Zo krijgen zij een goed beeld van waar u naar op zoek bent en zal de samenwerking met hen op een goede manier verlopen. Natuurlijk wilt u graag eerst voorbeelden zien van hoe magento er in de praktijk uit komt te zien. Op de website dpx.nl kunt u hier al verschillende voorbeelden van zien en kunt u een eerste indruk krijgen. Natuurlijk laten de specialisten u graag tijdens het oriƫnterende gesprek meer voorbeelden zien zodat u een goed beeld krijgt van de verschillende mogelijkheden die er zijn. Wilt u een webwinkel gaan beginnen, dan is magento dus de ideale software om dit mee te gaan doen.


Comments are closed.