Nieuws

Alternatieve therapie bij terugkerende longontsteking?

Friday, 5-7-2019  

Een terugkerende longontsteking is niet alleen bijzonder vervelend, maar kan leiden tot een algehele vermindering van de conditie op langere tijd. Een longontsteking kan in sommige gevallen fataal zijn, dus zult u bij een vermoeden van een terugkerende longontsteking altijd direct een arts in moeten schakelen. Als u herstellende bent of uw herstel nog een extra zetje wilt geven, kunt u alternatieve therapieën proberen. Zouttherapie is een mooie aanvulling op reguliere behandeling van longontsteking. Ook in Nederland zijn er adressen voor deze therapie. U vindt halotherapie onder andere in Heemstede en Zaandam. 

Terugkerende longontsteking behandelen met zouttherapie

Zouttherapie wordt ook wel halotherapie genoemd, en wordt veel toegepast in Roemenië, Israël en andere landen in Oost-Europa. Het vond zijn oorsprong in de observatie van mijnwerkers in Roemenië. Men stelde vast dat de mannen die in de zoutmijnen werkten, veel minder last hadden van aandoeningen aan de luchtwegen en aan de huid. Daarop zijn er praktijken geopend waar de toestand in de zoutmijnen wordt nagebootst. Ook in Nederland zijn twee locaties waar zouttherapie sinds enige jaren wordt aangeboden. Een terugkerende longontsteking of andere aandoeningen aan luchtwegen of de huid, kunnen worden bestreden met halotherapie. Een behandeling bestaat uit een ontspannen verblijf in de zoutkamer, waar de vloer en wanden bestaan uit zout. Er bevinden zich ook miniscule zoutdeeltjes in de lucht, die worden ingeademd. Deze deeltjes worden opgenomen in de longen, waardoor lichaamseigen zuiveringsprocessen gestimuleerd worden. Halotherapie kan dan ook prettig zijn voor mensen met:

  • psoriasis
  • terugkerende longontsteking
  • COPD
  • chronisch hoesten
  • astma
  • hooikoorts
  • eczeem

Omdat huidproblemen vaak gepaard gaan met ademhalingsproblemen is zouttherapie een perfecte therapie voor mensen die last hebben van beide soorten aandoeningen. Starten met deze therapie is heel eenvoudig, ook als u kampt met een terugkerende longontsteking. Wij raden u aan altijd met uw arts te bespreken dat u begint met zouttherapie. Daarna kunt u zich aanmelden voor uw eerste sessie. Veel mensen die langdurige klachten hadden aan hun luchtwegen, hebben bijzonder veel baat gehad bij de sessies in de zoutkamer. Hoewel genezing of vermindering van klachten niet te garanderen is, kan zouttherapie een prettige aanvulling op een reguliere behandeling tegen een terugkerende longontsteking zijn. Maak ook kennis met de kracht van zout en kom langs bij de kliniek in Heemstede of Zaandam. Dé experts op het gebied van zouttherapie vindt u bij haloclinic

Ervaringen en aanmelden

Als u nog nooit halotherapie heeft gehad bent u wellicht nieuwsgierig naar de effecten. Daarom hebben wij ervaringsverhalen op onze website geplaatst, zodat u zich alvast een beeld kunt vormen van de sessies voor aanvang van uw eigen behandeling. De behandelingen zijn altijd ontspannen en pijnloos. U hoeft niets te doen, behalve verblijven in de aangename zoutrijke ruimtes. Rustgevende muziek helpt u te ontspannen, zodat uw behandeling bijzonder prettig is. Aanmelding voor uw zouttherapie is heel eenvoudig. Via de website van haloclinic kunt u uw eerste sessie reserveren bij de locatie in Heemstede of Zaandam. Als u vragen heeft over de werking van deze therapie of het effect ervan op uw terugkerende longontsteking of andere aandoening, neemt u contact met ons op via het contactformulier. Wij helpen u graag verder bij het vormgeven van uw behandeling.


Comments are closed.