Webwinkels en Webshops

Een watercooler voor onze wachtkamer

Tuesday, 27-11-2018  

Voor de wachtkamers van onze tandartspraktijk hebben we ervoor gekozen om een watercooler te plaatsen. Deze watercooler hebben we afgenomen bij Aqua&Beans, waar we ook ons espressoapparaat voor het personeel vandaan hebben. We hebben ervoor gekozen om een watercooler in de wachtruimte te plaatsen, omdat mensen toch regelmatig om een glaasje water vragen bij de receptie en ons personeel er geen tijd voor heeft om steeds voor de cliënten naar de keuken te lopen om daar een glas water te halen. Daarnaast is het ook een kwestie van service. Veel mensen zijn zenuwachtig als ze naar de tandarts gaan en een veel voorkomend gevolg daarvan is dat de mond droog slaat of men last krijgt van een kriebel in de keel. Dat is onprettig en mensen voelen zich daardoor vaak nog minder op hun gemak bij de tandarts. Een watercooler is voor ons dus een goed alternatief. Daarnaast is het stimuleren van het drinken van water ook nog eens gezond, want men moet voldoende water drinken op een dag en water is ook nog eens een goed alternatief voor koffie of thee, wat aanslag op het gebit achterlaat. We ontmoedigen het drinken van andere dranken natuurlijk niet, maar voor een bezoek aan de tandarts is het wel het beste om de mondhygiëne goed te kunnen checken en dan is water de beste optie.

Een watercooler via Aqua&Beans

Zoals gezegd drinken we al koffie uit een apparaat van Aqua&Beans en na eens naar de producten online gekeken te hebben op www.aqua-beans.nl, hebben we contact met hen opgenomen en een offerte opgevraagd. We werken voor onze praktijk met meerdere locaties en we wilde in de wachtkamers van al deze locaties een watercooler laten plaatsen. We hebben ons hierin goed laten adviseren, want er zijn nog wel enige keuzemogelijkheden verbonden aan de plaatsing van een watercooler.

  • Zo kan een cooler gehuurd en gekocht worden
  • Zijn er cooles van verschillende prijsniveaus
  • Zijn er coolers met water op kamertemperatuur en koud water
  • Zijn er coolers die ook heet water geven
  • Zijn er coolers die ook bruisend water kunnen geven
  • Zijn er verschillende soorten materiaal waarvan een cooler is gemaakt
  • Kunnen coolers met fles geleverd worden, maar ook op de waterleiding worden aangesloten

Een goed advies hierin was voor ons van groot belang, want elke keuze heeft voor en nadelen.

Het maken van de keuze voor onze coolers

We wisten al wel dat we voor elke locatie een watercooler wilde kopen. We hebben hier budget voor vrij gemaakt en dit was direct de gemakkelijkste keuze die we hebben gemaakt. Daarnaast wisten we ook dat we water op kamertemperatuur en koud water wilde aanbieden. Heet water is geen optie, we willen geen thee aanbieden aan de cliënten. Voor twee van de vier locaties was het mogelijk om de waterleiding zo te leggen dat we de watercooler daarop konden aansluiten, en dat hebben we uiteindelijk ook gedaan. Voor de twee andere locaties hebben we ervoor gekozen om met waterflessen te werken. Deze bevatten voldoende water om niet te vaak vervangen te hoeven worden. We kunnen meerdere flessen tegelijkertijd bestellen en de flessen hebben statiegeld, waardoor we toch bijdragen aan een wereld met minder plastic. We kiezen er om die reden ook bewust voor om geen plastic bekertjes te gebruiken. De cliënten vinden de watercooler een echte aanwinst in de wachtkamers. Er wordt veel gebruik van gemaakt en enkelen hebben ons ook laten weten dat ze dit een attente aanvulling vinden in de wachtkamers van de diverse locaties van onze praktijk. Wij zijn daarbij zeer content met de partner die we hiervoor in Aqua&Beans hebben gevonden.


Comments are closed.