ICT en Techniek

Factuur programma voor mijn bedrijf

Sunday, 7-10-2018  

Als zelfstandige loodgieter heb ik vaak klussen bij mensen thuis. Wanneer mensen thuis problemen hebben, of ze zijn aan het verbouwen dan kunnen ze mij inhuren. Ik werk ook af en toe voor bedrijven, die kunnen mij dan inhuren voor een klus. Vaak is dat voor een nieuwbouwproject en heel soms voor een verbouwing. Voor mij zijn de klussen bij de mensen thuis het beste, want ik verdien daar vaak wat meer aan. Wanneer je een opdracht krijgt in de nieuwbouw, dan werk je vaak voor een bedrijf die precies weet wat veel loodgieters voor een uurloon hanteren. Vaak willen ze je dan net iets minder betalen, maar ook het werken aan dit soort opdrachten heeft voordelen. Bij zo een project weet ik zeker dat ik werk heb voor een langere tijd. Ik zou het meeste verdienen wanneer ik alleen bij mensen thuis langskom, maar het is lastiger om aan dat soort opdrachten te komen. In de bouw ken ik veel mensen en die vragen mij soms voor een klus, of ze laten weten dat er een opdracht beschikbaar is. Voor al die verschillende opdrachten en klanten moet ik ook verschillende facturen maken. Vroeger maakte ik altijd mijn facturen in Word en hield ik de administratie daarvan bij in Excel. Ik had ooit een eenvoudige factuur gemaakt met mijn logo en die heb ik een lange tijd gebruikt. Maar ik merkte dat ik door al die verschillende opdrachten, wel eens een fout maakte met het opstellen van een factuur. Ik rekende bijvoorbeeld een te laag bedrag voor een klant, omdat ik nog het uurloon gebruikte van een grote klus. Ik besprak dat met een vriend van me die als elektricien werkt en die zei dat hij een factuur programma gebruikt. Ik had vroeger wel een naar een factuur programma gekeken, maar vond deze programma’s erg duur. Mijn vriend vertelde me dat ik eens naar Faktum Factuur moest kijken.

Een gemakkelijk en goedkoop factuur programma

Via faktumfactuur.nl kwam ik bij het factuur programma waar mijn vriend het overhad. Ik vond het niet erg om voor een factuur programma te betalen, maar ik wilde dan wel een programma dat gemakkelijk te gebruiken is. Op de website zag het er gemakkelijk uit en lieten ze veel verschillende opties zien. Het programma was een stuk goedkoper dan ik eerder had gezien. Ik wilde het liever zelf uitproberen voordat ik zou aanschaffen, zodat ik zeker zou weten dat het wat voor mij zou zijn. Gelukkig kon ik het factuur programma voor zestig dagen lang gratis uitproberen. Ik downloaden het programma en veel functies leken mij erg logisch, toch bekeek ik de instructievideo’s, omdat ik graag alles uit het programma wilde halen. Al heel snel kon ik een proeffactuur maken met mijn logo. De factuur zag er al direct erg netjes uit, veel beter dan de versie die ik met Word zelf maakte.    

Factum Factuur heeft veel voordelen

Na een paar dagen met de proefversie was ik overtuigd van het factuur programma. Na de zestig dagen uitproberen kocht ik het programma en daar heb ik geen spijt van. Doordat het gemakkelijk in gebruik is, maar ik geen fouten meer met het opstellen van facturen en ben ik veel sneller klaar. Met mijn nieuwe facturen kom ik nog professioneler over. Factum Factuur is een goed en goedkoop factuur programma

  • Een abonnement kost veel minder dan andere programma’s
  • Het is volledig en gemakkelijk in gebruik
  • De facturen zien er professioneel uit
  • Ik maak geen fouten meer in mijn facturen
  • Ik bespaar tijd met het opstellen


Comments are closed.