Webwinkels en Webshops

Waarom een close in boiler 15 liter?

Saturday, 11-5-2019  

Er zijn allerlei soorten keukenboilers te vinden. Bij boilergarant hebben ze ook een aantal keukenboilers waar je uit kunt kiezen. De close in boiler 15 liter is één daarvan. Deze boiler en ook de andere keukenboilers werken hetzelfde als een elektrische boiler alleen de naam zegt het al, keukenboilers worden echt in de keuken zelf geplaatst. 

Wat is een close in boiler 15 liter?

Bij keukenboilers kun je kiezen uit twee varianten. Namelijk een up en in boiler. Bij een up boiler wordt het warmwatertoestel boven de gootsteen geplaatst. Bij de close in boiler 15 liter wordt juist de boiler onder de gootsteen geplaatst. Dan weet je zeker dat het netjes is weggewerkt. Qua prijs zit er geen verschil tussen een up en in boiler. Ook het merk is hetzelfde. Het is dus maar net wat je zelf mooier vind. 

De inhoud van deze boiler

De keukenboiler is eigenlijk een verkleinde variant van de klassieke boiler. Zo ook de close in boiler 15 liter. Een klassieke boiler heeft vaak een inhoud van 50 liter. Keukenboilers daarentegen hebben vaak 10 tot 15 liter inhoud. Dit is voldoende voor gemiddeld huishoudelijk gebruik. 

Keukenboiler vs. reguliere boiler

Bij een keukenboiler zit de boiler of in het kastje of erbovenop. Hierdoor zit de boiler dicht bij de kraan en wordt het water snel geleverd. Dit betekend ook dat het water veel sneller warm is dan bij een reguliere boiler. Een reguliere boiler hangt vaak boven op zolder of op een andere plek die niet dichtbij de keukenkraan is. Omdat het water een langere afstand moet afleggen, duurt het veel langer voordat je warm water hebt en dat levert ook nog eens veel meer warmteverlies op. Dit is energieverspilling als het ware omdat het warme water in de leiding wat is overgebleven weer koud wordt. Ook verspil je dus veel koud water omdat het veel langer duurt tot je warm water hebt en dat is zonde. Het is dus erg duurzaam als je gaat voor een close in boiler 15 liter. 

De voordelen van een close in boiler 15 liter

Er zijn dus een aantal verschillen vergeleken met een reguliere boiler. Even de voordelen van een close in boiler 15 liter op een rijtje:

  • Niet in het zicht
  • Snel warm water
  • Minder verspilling van water dus duurzaam
  • Genoeg inhoud voor gemiddeld huishoudelijk gebruik

De keukenboilers van boilergarant zijn van het merk Tesy. Deze boilers zijn zeer compact en makkelijk te installeren. Deze boilers zijn alleen geschikt voor in de keuken. Moet de boiler op zolder  hangen of op een andere plek dan moet je voor een andere boiler kiezen. boilergarant heeft ook een groot aanbod aan andere boilers.  Wanneer je weinig kennis hebt van boilers en het installeren ervan kan dat natuurlijk ook door de specialisten van boilergarant gedaan worden. De boilers hebben een handige temperatuur regelaar zodat de temperatuur naar wens kan worden ingesteld. boilergarant levert standaard een garantie van 3 jaar mee en een uitgebreide handleiding. Heeft u toch nog vragen over de close in boiler 15 liter dan kunt u gerust contact opnemen. U kunt ook als eerste de keuze hulp test doen. Deze test helpt je bij het vinden van de geschikte boiler.  


Comments are closed.