Smartphone en Tablet

Wat te doen als ISDN stopt?

Sunday, 26-4-2020  

Als je nog gebruik maakt van ISDN op de werkvloer, dan moet je inmiddels wel gaan nadenken over een alternatief, want het duurt niet lang meer voordat ISDN stopt. Dat betekent dat er geen enkele dienst meer wordt aangeboden over een ISDN netwerk. Dus als je op dit moment nog gebruik maakt van dit systeem, dan heb je binnenkort een probleem. Dat is overigens geen onoverkomelijk probleem, want je kunt dankzij Voicedata eenvoudig overstappen op een ander systeem. Het is alleen handiger om dat te doen voordat ISDN stopt, zodat de overgang soepel verloopt. Je wilt immers niet opeens zonder een netwerk, zitten zodat je helemaal niet meer kunt communiceren. Tegenwoordig verloopt zowel interne als externe communicatie vaak via een netwerk. Dat kan inderdaad over een ISDN netwerk, maar zodra ISDN stopt, dan is dat uiteraard geen mogelijkheid meer. Je hebt uiteraard wel een netwerk nodig. Bij Voicedata kun je bijvoorbeeld kiezen voor Hosted VoIP. Je telefoneert dan dus niet meer over een telefoonlijn, maar gewoon direct over het internet. ISDN is dan ook sterk verouderd, want we communiceren in de regel eigenlijk alleen nog maar over het internet. Dat komt doordat dit gewoonweg goedkoper is en veel sneller. Tevens is het veel makkelijker om een groot netwerk te creĆ«ren waarbij je gemakkelijk tussen verschillende personen binnen en buiten een kantoor kunt communiceren. Hiervoor kun je gewoon een telefoon gebruiken, want ook dat gaat gemakkelijk via een internetverbinding. Zelfs thuis hebben de meeste mensen al geen vaste telefoonlijn meer die nog over een echte telefoonlijn gaat. ISDN was ooit revolutionair, omdat het internet en telefonie kon combineren via 1 netwerk. Maar via de huidige technologie is het veel makkelijker om bijvoorbeeld via een Hosted VoIP netwerk te werken. Een voordeel is bijvoorbeeld dat werknemers intern gratis met elkaar kunnen communiceren. Uiteraard blijf je ook van de voordelen profiteren die je gewend bent bij een ISDN netwerk. Je gaat er dus op geen enkel front op achteruit. Je kunt nog steeds een welkomstboodschap inspreken en ook doorverbinden is geen enkel probleem. Als ISDN stopt, dan ga je er dus hoe dan ook op vooruit als je over stapt op Hosted VoIP. Als ISDN stopt en je overstapt op VoIP, dan kun je zelf heel gemakkelijk de telefooncentrale beheren en zelf aan de slag gaan met de instellingen. Je hebt dus meer controle over je netwerk. Je kunt het dan ook makkelijker naar je eigen wensen instellen. 

Waar kan ik terecht wanneer ISDN stopt?

Als ISDN stopt, dan kun je terecht bij Voicedata. Op de site van Voicedata kun je alvast zien wat voor mogelijkheden je hebt als je zou overstappen op VoIP. Zo kun je kiezen voor de genoemde Hosted VoIP of een zogenaamde SIP trunk. Wat deze beiden diensten inhouden, kun je nalezen op de website. Mocht je na het bezoeken van de site nog meer willen weten, dan kun je ook altijd even contact opnemen. 

Ontdek de mogelijkheden via voicedata.nl

Als je meer wilt weten over de vele diensten van Voicedata, dan kun je terecht op de website. Hier vind je meer informatie over: 

  • Vaste telefonie
  • Mobiele telefonie
  • Zakelijk internet

https://www.voicedata.nl/isdn-stopt-wierden/


Comments are closed.