Webwinkels en Webshops

De beste verhuisdoos vind je hier

Monday, 17-12-2018  

Verhuizen… Het brengt een hoop met zich mee. Figuurlijk natuurlijk – de stress en de verwondering over het nieuwe huis – maar ook letterlijk: alle spullen moeten overgebracht worden naar je nieuwe stek. Een manier om dit te doen is door ze in te pakken in verhuisdozen. Maar… De ene verhuisdoos is de andere niet. Hier vind je een aantal tips om de juiste soort verhuisdoos aan te schaffen!

5 kenmerken van de optimale verhuisdoos

Welke verhuisdoos het best bij jouw spullen past, hangt onder andere af van het aantal kilo’s dat je wil verslepen. Er bestaan ‘enkelgolf’ dozen van 3 millimeter dikte die ongeveer 30 kilogram kunnen dragen, en ‘dubbelgolf’ dozen van 6 en 7 millimeter dikte die 50 tot 80 kilogram aankunnen. Is je vracht erg zwaar, dat is het dus aan te raden een verhuisdoos met dubbelgolf karton te gebruiken. Deze tip is afkomstig van verhuisdozenstore.nl, een website die verhuisdozen verkoopt die alleen gebruikt worden door professionele verhuizers. Daardoor hebben zij goed in de gaten aan welke eigenschappen een optimale verhuisdoos precies moet voldoen. Over het algemeen zijn er 5 kenmerken:

  • De doos heeft voldoende draagkracht: het karton is voldoende dik en kan de hoeveelheid kilo’s aan die hij aangeeft te kunnen dragen.
  • De doos heeft een lange levensduur: er is een goede kans dat je vaker in je leven verhuist. Dan scheelt het dat je niet nieuwe dozen hoeft te kopen. Ook is het praktisch om de verhuisdozen te gebruiken voor de opslag van spullen. Daarnaast kan het voorkomen dat vrienden of familie graag wat dozen zou willen lenen. En het is duurzaam om een verhuisdoos meerdere keren te gebruiken – goed voor het milieu!
  • De doos heeft een dubbele handgreep: dit voorkomt dat de zijkanten uitscheuren tijdens het tillen en verhoogt het draaggemak aanzienlijk.
  • De doos is makkelijk in elkaar te zetten: zolang hij stevig genoeg is, is er geen reden om een ingewikkeld vouwpatroon voor een doos te verzinnen. Dit zie je veelal bij de plaatselijke bouwmarkt, terwijl professionele verhuisdozen simpel in elkaar te zetten zijn.
  • De doos heeft een hoge stapelwaarde: dit houdt in dat er meerdere dozen op te stapelen zijn. Dat is handig wanneer je dingen verhuist met een vrachtwagen of busje, en wanneer je spullen opslaat op zolder. Een verhuisdoos van Verhuisdozenstore heeft een stapelwaarde van 600 kilogram – genoeg om je boekenverzameling op kwijt te kunnen!

Waar vind ik deze dozen?

Zoals eerder aangegeven zijn de optimale verhuisdozen niet zomaar bij de bouwmarkt te verkrijgen – hier vind je veelal replica’s van minder goede kwaliteit. De meest betrouwbare dozen zijn op een website als verhuisdozenstore.nl aan te schaffen – voor een niet eens zo hoge prijs. Zo zijn er budgetdozen, voor wie al veel geld kwijt is aan andere aspecten die bij een verhuizing komen kijken. Maar je hebt ook nog keus uit standaarddozen, professionele autolockdozen en premiumdozen; zo kun je alles afstemmen op jouw situatie. Hierbinnen bestaan weer praktische categorieën als kledingdozen (met een speciale horizontale stok erin om je garderobe aan op te hangen), archiefdozen voor al je papieren en boekendozen die het zware gewicht van al je leeswaar kunnen dragen. Verder biedt zojuist genoemde website essentieel verhuiswaar aan; denk hierbij aan noppenfolie, verhuisdekens, tape, inpakpapier en matras-, bank- en stoelhoezen. Dit beschermt je spullen tegen beschadiging. “Eigenlijk is dit allemaal wel handig om te hebben,” denk je nu. Daarom worden er speciale verhuispakketten aangeboden die al deze artikelen combineren tot één geheel voor een fijne prijs. Op deze manier wordt verhuizen een fluitje van een cent!

Lees meer…


Comments are closed.